POLLO E SPINACI

piletina/spanać/beli luk/pavlaka/parmezan

Spanać potiče iz Persije, Turkestana i Avganistana, a u 11. veku je donešen u Evropu. Evropljani su jako teško prihvatili spanać i u početku su ga slabo koristili. Kasnije, zbog njegove nutritivne vrednosti i prisustva velikog broja vitamina i minerala, spanać se sve češće mogao naći na evropskim trpezama. Najpre kao salata, uglavnom sa maslinovim uljem, belim lukom i limunovim sokom. Sada se od spanaća spremaju najrazličitija jela, a medju njima su i jako ukusne paste.

Za spanać se kaže da je “kralj povrća” jer doprinosi dobrom varenju, dobroj krvnoj slici, održava holesterol u normali i uspešno čisti organizam. Spanać je medju nutritivno najvrednijim namirnicama i sadrži vitamin K, kalcijum, natrijum, fosfor, mangan, bakar, cink, jod i kobalt.

Spanać je osvojio i Pasta bar Dva puta Dva, pa su naši kuvari odlučili da pripremaju ukusnu Pollo e spinaci pastu sa svežim spanaćem, pavlakom, belim lukom, parmezanom i piletinom. Na vama je samo još da izaberete testeninu i uživate u zdravom i ukusnom obroku.